Translate

joi, 26 septembrie 2013

Copiii cu smartphone

Copiii cu smartphone



Cei de la Bitdefender, care ne sunt si parteneri in proiectul Sigur.info, trag un semnal de alarma pentru parintii care considera potrivit ca un copil de 6,7 ani sa aiba propriul smartphone. Chiar daca pustii din ziua de astazi sunt mult mai avansati intr-ale tehnologiei decat eram noi la varsta lor, e greu sa explici unui copil mic despre pericolele online.
Sa ne gandim doar, la ce poate folosi un copil un smartphone (in afara de functia de baza, cea de telefon): la jocuri. Un pusti va dori sa descarce cele mai noi jocuri, lucru usor de realizat avand in vedere ca se intra usor in platformele de aplicatii online. Pana acum totul e inofensiv dar …
  • va sti un copilas sa respinga / sa deosebeasca aplicatiile de spam care ii vor umple dispozitivul cu reclame si aplicatii de tot felul?
  • va sti sa citeasca review-urile inainte de a descarca un joc pentru a se asigura ca aplicatia chiar functioneaza?
  • va sti ca daca jocul nu e gratuit, sa isi intrebe parintii daca are voie sa cumpere acel joc? Daca aveti datele cardului de credit introduse in platforma de aplicatii online, pustiul poate cumpara cate aplicatii ii permite limita.
  • va sti sa nu raspunda reclamelor agresive de pe internet?
Asadar, impreuna cu partenerii nostri de la Bitdefender, va intrebam dragi parinti: ati lasa in mana copilului de 7 ani un smartphone fara sa il supravegheati cu atentie?

Pelerina care te face invizibil nu mai e de domeniul SF-ului

Pelerina care te face invizibil nu mai e de domeniul SF-ului



Tind sa cred ca majoritatea dintre voi ati vazut Harry Potter si ca tot majoritatea stiti la ce ma refer cand spun pelerina care te face invizibil. Ei bine, in film totul era posibil, ca doar e film, nu? Dar ce-ati spune voi daca ati afla ca se poate sa devii invizibil si in viata reala?
Profesorul John Howell de la Universitatea din Rochester, New York si de fiul sau Benjamin au reusit sa construiasca un dispozitiv care te poate ascunde de ochii tuturor, adica, mai pe scurt, te face invizibil! In filmuletul de mai jos aveti o scurta demonstratie:
Bineinteles, este loc destul pentru imbunatatiri, dar primul pas a fost facut :) . Daca v-am facut curiosi cititi mai multe despre dispozitiv pe www.yoda.ro
Asa-i ca ati vrea si voi o perlerina care sa va faca invizibili?

Dependenta de apreciere pe Facebook

Dependenta de apreciere pe Facebook


V-ati intrebat vreodata de la ce vine legendarul buton “Like” al lui Facebook? V-ati gandit vreodata ce inseamna el si ce va ofera de fapt? Ei bine, va raspundem noi, inseamna si va ofera apreciere. Prietenii, cunoscutii, amicii si necunoscutii (desi nerecomandat) va arata cat de mult va apreciaza pe Facebook. Ca e vorba de un Like la o poza sau un like la un comment, un articol sau un share, cu totii isi arata aprecierea pentru postarea voastra.
Nimic gresit pana aici, Facebook este si poate fi un mediu interesant unde poti impartasi idei, interese si poti cunoaste oameni noi si interesanti. Totusi, poate deveni o dependenta nociva cum e cazul unei tinere adolescente care a devenit dependenta de like-urile primite la pozele de tip auto-portret (selfie). Cum asa? Ei bine, Emma, isi face in fiecare zi in jur de 60 de poze in diferite ipostaze pe care le posteaza pe Facebook pentru a fi apreciata de prietenii ei. A devenit atat de obsedata de Like-urile primite incat daca o poza nu primeste destule Like-uri sau primeste un comentariu negativ se afla in pragul disperarii.
De asemenea, se simte foarte rau si este foarte agitata atunci cand nu poate posta poze cu ea insasi pe Facebook.  Tanara din povestea noastra este pur si simplu dependenta de aprecierea celorlalti prieteni online si deja are probleme foarte mari in ceea ce priveste  increderea in sine. Ce e mai inspaimantator este ca a ajuns in aceasta situatie in doar 1 an de zile!
Acum, spuneti-ne voi dragi parinti: cate poze posteaza copilul vostru zilnic? Sau voi dragi adolescenti: cate poze in fata oglinzii, in parc, in mall sau la plimbare postati? 

La ce e bun profilul de Facebook

La ce e bun profilul de Facebook …



Pe langa faptul ca putem comunica cu prietenii aflati la distanta si suntem tot timpul la curent cu ce mai face gasca noastra (pe unde au mai fost, ce filme au mai vazut, ce au mai facut, etc) se pare ca profilul de FB incepe sa fie utilizat si-n viata reala. De exemplu, exista un club in California unde nu poti intra decat daca esti prieten apropiat de-al proprietarului pe Facebook. La intrare esti verificat si daca n-ai fost destul de bun prieten cu proprietarul, nu ti se permite sa intri.
De ce conteaza cat de bun prieteni sunteti pe FB tu si proprietarul clubului? Ei bine, pentru ca asa s-au redus considerabil nr de probleme (certuri, batai, alte pbl ce pot aparea intr-un club). Toata lumea prezenta in club, poate fi identificata dupa datele din profilul de Facebook asa ca toti stau cuminti si se distreaza fara sa creeze probleme.
Interesanta strategie, nu credeti?

Comunicare online fara calculator, telefon sau tableta

Comunicare online fara calculator, telefon sau tableta …



Mai tineti minte filmele SF in care personajele comunicau intre ele prin telepatie? Pur si simplu purtau o discutie de la mii de Km distanta fara sa foloseasca nici un dispozitiv, doar cu ajutorul creierului.
Cercetatorii de la Universitatea din Washington au reusit sa transforme filmele SF in realitate reusind sa realizeze prima comunicare de la creier la creier prin intermediul Internetului.
Daca v-am facut curiosi puteti intra pe www.hit.to sa vedeti despre ce e vorba

Detinem locul 2 la cele mai infectate computere

Detinem locul 2 la cele mai infectate computere

Vineri, septembrie 6, 2013 8:01

Suntem si noi fruntasi sau aproape fruntasi in unele topuri … pacat ca nu-s printre cele cu care sa te mandresti. De exemplu astazi am aflat de la partenerul nostru pe proiectul Sigur.info, Bitdefender, ca tara noastra frumoasa si draga ocupa cu mandrie locul 2 in topul tarilor cu cele mai infectate computere si dispozitive. Bineinteles, nu suntem singuri in acest top, India ocupand locul I iar Franta si SUA vin imediat dupa noi.
Cum, de ce si unde puteti afla de pe www.business24.ro. Totusi, ca sa nu facem parte dintre cei care contribuie la urcarea in top, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte de securitate foarte importante:
  1. Instalati o solutie antivirus in care aveti incredere (fie ati mai folosit-o, fie o folosesc apropiati fie are review-uri bune)
  2. Orice solutie antivirus are si o solutie de baza, gratuita, care poate sa va scuteasca de multe batai de cap, in cazul in care nu vreti sa folositi o solutie platita
  3. Faceti update de cate ori vi se cere – solutiile antivirus au nevoie de update-uri pentru a face fata noilor amenintari aparute
  4. Scanati computerul des, cel putin 1 data pe luna pentru a identifica eventualele probleme din timp
  5. Evitati sa intrati pe site-uri in care nu aveti incredere
Cam astea ar fi ideile de baza pentru a va bucura pe deplin de computerul / dispozitivul dvs :)

Cum va arata viitorul smartphone

Cum va arata viitorul smartphone?

Marţi, septembrie 17, 2013 8:03

In aceasta perioada piata IT e invadata de tablete si smartphone-uri, care de care mai motate si mai interesante pentru a atrage cat mai multi cumparatori. Piata e plina de tot felul de marci care produc de fapt acelasi dispozitiv dar in diferite combinatii de elemente, asa ca de ce sa nu avem un singur dispozitiv dar pe care sa-l combinam noi cum vrem?
E doar un concept acum, dar sincer e o idee geniala: telefonul pe care ti-l customizezi in functie de nevoi. Iti trebuie o camera buna si portabila? Pur si simplu o atasezi la telefon! Iti trebuie o baterie mai mare, care sa tina mai mult, ei bine, poti sa-ti re-desenezi telefonul.
Urmariti clipul de mai jos ca sa intelegeti despre ce e vorba:
Sursa stire: www.yoda.ro

Internet mai sigur pe smartphone

Internet mai sigur pe smartphone

Miercuri, septembrie 18, 2013 8:42

Ideea de Internet mai sigur pentru copii (si pentru adulti, de ce nu?) a dus la nasterea proiectului Sigur.info in tara noastra. Aceeasi idee a facut ca nume mari din lumea IT si nu numai sa ne sprijine in ceea ce facem si sa ne ajute in a imprastia mesajul pe tot teritoriul tarii.
De curand, doi dintre cei mai importanti parteneri ai nostri, Orange si Bitdefender si-au “dat mana” si au creat posibilitatea unui internet mobil mai sigur. Cum asa? Ei bine, Orange Romania, va include in toate abo­namentele un anumit volum de trafic de date si o aplicatie antivirus, furnizata fara costuri suplimentare in parteneriat cu Bit­de­fender. Astfel, veti putea naviga in mai multa siguranta.
Mai multe detalii pe www.zf.ro

Nu vom mai avea telefoane crapate, distruse sau zgariate



Nu vom mai avea telefoane crapate, distruse sau zgariate

Luni, septembrie 23, 2013 8:30

De cate ori nu ti-ai scapat telefonul pe gresie sau pe beton? De cate ori n-ai stiut cum sa te duci sa le spui parintilor ca telefonul cel nou pe care l-ai vrut de atata timp si pe care ti l-au luat cadou, e acum in 2 sau mai multe bucati?
Nu incerc sa va sperii sau sa va trezesc amintiri neplacute ci doar sa fac o introducere in lumea noastra de astazi. Visam la un gadget interesant, care arata super-bine si cand ti-e lumea mai draga reusesti (tu sau apropiatii) sa-i modifici infatisarea si chiar functionalitatea cu o zgarietura sau mai multe, depinde de caz. E adevarat, specialistii lucreaza foarte mult la rezistenta gadget-urilor, avem sticla care nu se zgarie si care nu se sparge decat in anumite situatii, se folosesc materiale din cele mai rezistente si totusi parca nu e de ajuns.
Ia ganditi-va n-ar fi frumos ca telefonul dat de pamant, sa se repare singur? Fisura aia urata de pe ecran sa dispara sub ochii vostri? Specialistii au descoperit recent un material care chiar se repara singur si este considerat a fi viitorul materialelor folosite la constructia de gadget-uri. Mai jos aveti si un filmulet care cred ca va va convinge sa asteptati lansarea lui pe piata cu nerabdare:

Ce se intampla cu un iPhone in apa

Ce se intampla cu un iPhone in apa?

Miercuri, septembrie 25, 2013 8:11

Asta cu siguranta va pot spune cei care au crezut reclama online lansata de forumul 4chan. Baietii de la 4chan au lansat un zvon pentru toti utilizatorii inraiti de iPhone, care spunea ca odata ce ti-ai instalat iOS7 telefonul tau devine rezistent la apa.
Se pare ca au existat cativa curiosi mai naivi care chiar au vrut sa testeze noua optiune si si-au bagat telefoanele sub jetul de apa. Din pacate, noua optiune n-a functionat cum au crezut iar acum trebuie sa opteze pentru un alt telefon…
Inca un exemplu minunat care ne invata sa nu credem tot ce apare pe net. Vorba proverbului romanesc “Nu tot ce zboara se mananca”
sursa: www.yoda.ro

miercuri, 25 septembrie 2013

Spanish journalist abducted in Syria

Spanish journalist abducted in Syria

Veteran Spanish war correspondent Marc Marginedas, who writes for Barcelona's El Periodico, was abducted in Syria by jihadist rebels on 4 September, according to his paper.
Marginedas, 46, was being driven on the outskirts of the western Syrian city of Hama when he was taken captive. He had entered Syria from Turkey three days before accompanied by members of the Free Syrian Army.
No group has admitted to holding Marginedas. But El Periodico reports that there was a call on a jihadist internet forum to capture all reporters and search them to discover if they have photos and news reports about jihadists.
Marginedas, who began his foreign reporting career 25 years ago, is the author of the book Periodismo en el campo de batalla (Journalism on the battlefield), which was published last year.
Source: Latin American Herald Tribune/EFE

iPhone 5S ‘dropping September 20th’, iPhone 6 a few weeks later

iPhone 5S ‘dropping September 20th’, iPhone 6 a few weeks later

Business site names a date.

Apple logo with man talking on iPhone
The next edition of the standard iPhone will beat its much-rumoured low-cost stablemate to market, a leading tech business site forecasts.
Dave Smith, editor of International Business Times, has hung his hat on a September 20th due date for the full-fat, full-featured iPhone 5S. His forecast is based on Apple’s previous release cycles and supply-chain rumbles.
The more affordable handset, which be titled the iPhone 6, will join it on shop shelves not too long after, he claims, with a launch event likely to happen a matter of weeks later.
Smith’s logic derives from Apple’s habit of leaving 100 days between the announcement of a new operating system and the day it is made available to the public, as was the case with iOS 6.
Assuming that happens again (and it’s worth noting here that Apple typically very closely adheres to previous rollout patterns for new devices), it means that iOS 7 will drop on September 18th.
Looking once more to the last iPhone, Smith notes that it was launched two days after iOS 6 landing. If Apple does the same this time, we’re looking at a big bells and whistles event on September 20th to announce the coming on a new handset.
The mooted release of the cheaper iPhone 6 within weeks is, Smith says, aimed at avoiding “excess lines [that’s queues to you and me] at the Apple stores".
Fresh images purported to show the handset surfaced today, corroborating claims that the phone will come in a host of colour options and will swap premium materials for a more economical plastic construction.
Source:
International Business Times

US judge fines website editor $300 a day over refusal to reveal sources

US judge fines website editor $300 a day over refusal to reveal sources

It is open season on US journalists and their sources nowadays. An Illinois judge has fined a news website $300 a day because its editor refuses to reveal his sources.
Joseph Hosey, who edits the hyperlocal news site Orland Park Patch, has been ordered to pay a fine of $1,000, costs and $300 per day from 29 August up to 180 days. After that period, he faces jail.
The judge ruled that Hosey was in "minor direct criminal contempt" for not giving up the police reports he obtained about the circumstances of a double murder in January 2013 (see here) and revealing the source of those documents.
Hosey's lawyer, Kenneth Schmetterer, immediately announced an appeal and the fines were stayed pending that appeal.
Schmetterer said after the hearing: "Illinois courts have upheld the shield law to protect reporters precisely from having to divulge confidential sources because of the chilling effect it can have on the important work reporters can do.
"That's a principle that's established and recognised by appellate courts and the Illinois supreme court by the statute, and that's why we're going to vigorously press forward with our appeal."
Orland Park Patch is part of the Patch Media network of news sites across 23 US states. It is owned by AOL.
Sources: Orland Park Patch Hat tip: TechDirt

Victoria Beckham portret in cafea portrait in coffee

Ultima fita printre vedetele de afara: portretul in cafea. Cum arata chipul Victoriei Beckham realizat din spuma unui latte

Dupa ce a primit rochii, pantofi sau adidasi cu numele ei, Victoria Beckham a dus cultul personalitatii la nivelul urmator si s-a laudat cu un latte cu portretul ei.





Celebra sotie a lui David Beckham a postat ieri imaginea de mai jos pe contul ei de Twitter, alaturi de textul "Cafea???".

In fotografie putem recunoaste trasaturile Victoriei realizate din...spuma unui cafe latte. Este vorba despre opera artistului newyorkez Michael Breach, renumit pentru "desenele" sale in cafea.



Singura parte proasta a "operelor" lui Breach este faptul ca rareori dureaza mai mult de 3 minute - durata medie de viata a spumei de pe un latte. Probabil ca Victoria s-a grabit atunci cand a imortalizat "capodopera", deoarece a reusit sa suprinda imaginea inainte ca trasaturile sa-i dispara din cauza topirii spumei.

Atunci cand s-a laudat cu cafeaua ei personalizata, Victoria nu a facut un gest narcisist, ci, dimpotriva, a ajutat la mediatizarea unei strangeri de fonduri in scopuri caritabile care va avea loc saptamana aceasta.



Ce parere ai despre noul trend? Ti-ar placea o cafea cu portretul tau in ea?