Translate

joi, 26 septembrie 2013

Copiii cu smartphone

Copiii cu smartphone



Cei de la Bitdefender, care ne sunt si parteneri in proiectul Sigur.info, trag un semnal de alarma pentru parintii care considera potrivit ca un copil de 6,7 ani sa aiba propriul smartphone. Chiar daca pustii din ziua de astazi sunt mult mai avansati intr-ale tehnologiei decat eram noi la varsta lor, e greu sa explici unui copil mic despre pericolele online.
Sa ne gandim doar, la ce poate folosi un copil un smartphone (in afara de functia de baza, cea de telefon): la jocuri. Un pusti va dori sa descarce cele mai noi jocuri, lucru usor de realizat avand in vedere ca se intra usor in platformele de aplicatii online. Pana acum totul e inofensiv dar …
  • va sti un copilas sa respinga / sa deosebeasca aplicatiile de spam care ii vor umple dispozitivul cu reclame si aplicatii de tot felul?
  • va sti sa citeasca review-urile inainte de a descarca un joc pentru a se asigura ca aplicatia chiar functioneaza?
  • va sti ca daca jocul nu e gratuit, sa isi intrebe parintii daca are voie sa cumpere acel joc? Daca aveti datele cardului de credit introduse in platforma de aplicatii online, pustiul poate cumpara cate aplicatii ii permite limita.
  • va sti sa nu raspunda reclamelor agresive de pe internet?
Asadar, impreuna cu partenerii nostri de la Bitdefender, va intrebam dragi parinti: ati lasa in mana copilului de 7 ani un smartphone fara sa il supravegheati cu atentie?

Un comentariu:

  1. Smartphone? Nici mobil nu i-as lua la 6 ani. Da, de acord e alta lume fata de perioada in care am crescut noi si tehnologia e peste tot. E bine sa se familiarizeze cu ea din timp. Insa 6-7 ani mi se pare o varsta la care ar trebui sa faca asta inca sub supraveghere.

    RăspundețiȘtergere