Translate

luni, 10 februarie 2014

află informaţii detaliate despre componentele hardware şi software

System Spec – află informaţii detaliate despre componentele hardware şi software

System Spec este un program gratuit care oferă informaţii detaliate legate de specificaţiile hardware şi software ale unui calculator. După părerea mea, System Spec este unul dintre cele mai bune programe în ceea ce face. Bineînţeles că există o mulţime de aplicaţii asemănătoare, însă programul pe care urmează să vi-l prezint are tot ce trebuie să ştie un utilizator despre configuraţia sistemului său.
Programul nu necesită instalare şi poate fi descărcat de AICI. Pe lângă specificaţiile hardware şi software, programul oferă informaţii detaliate şi despre unele setări ale sistemului de operare. Vă las mai jos o imagine cu interfaţa programului.
spec

După cum se observă în imagine, în partea stângă apar componentele, setările şi funcţiile despre care aflăm informaţii detaliate în partea dreaptă. În poza de mai sus nu apare nimic în partea dreaptă la detalii deoarece am ales să nu afişez configuraţia calculatorului meu, însă dacă voi veţi rula programul, veţi avea în partea dreaptă detaliile corespunzătoare.
În bara de meniuri avem o mulţime de funcţii interesante. Programul strânge la un loc o mulţime de funcţii din Windows cum ar fi cele din Control Panel, unele programe şi comenzi din Windows, caracteristici hardware (scoaterea sau introducerea unui CD), opţiuni, etc.
sys
Pe următoarea bară observăm mai multe iconiţe. Dacă vom da click pe ele, se va afişa câte o fereastră care conţine informaţii despre componenta/setarea pe care am selectat-o.
spec2
Pe lângă toate aceste lucruri, programul ne oferă posibilitatea să exportăm datele afişate în format HTML, să efectuăm capturi de ecran şi să printăm datele care ne interesează.
În prezent programul se află la versiunea 3.08, care a fost lansată cu câteva zile în urmă. Recomand acest program tuturor celor care doresc să afle în detaliu ce are un calculator “sub capotă”.

Sursa  pentru-pc.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu