Cu totii stim ca orgasmul e o treaba cat se poate de placuta, fara dubii. Dar exista alte lucruri pe care nu, poate, nu le stiai despre orgasm. Iata 5 dintre ele, potrivit Thefrisky.com.

1. Orgasmul face bine sanilor

Pentru ca orgasmele elibereaza oxitocina, adica hormonul care te face sa te simti in al noualea cer si sa crezi ca esti indragostita de tipul pe care il cunosti de doar 5 zile, ei bine, fix acel hormon reduce considerabil sansele aparitiei celulelor care duc la formarea cancerului mamar. Asa ca lupta-te sa obtii cat mai multe orgasme, fiindca faci o treaba buna pentru sanatatea propriului corp.
 

2. Orgasmul te scapa de sughit

Dr. Francizs Fesmire de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Tennessee a descoperit intr-un mod cu totul accidental ca orgasmul opreste complet sughitul. Un pacient s-a prezentat la camera de garda a spitalului pentru ca sughita de 30 de ori pe minut, iar aceasta situatie dura deja de 72 de ore. S-au incercat mai multe metode de a opri sughitul, insa singura care a functionat a fost introducerea unui deget in anus si stimularea zonei pentru atingerea orgasmului.


3. Orgasmul alunga orice fel de durere

Tot datorita oxitocinei eliberate in organism, orice durere ai avea, ea va disparea dupa orgasm. Dupa aproximativ 10 minute, oxitocina actioneaza la nivelul centrilor nervosi si face sa dispara orice urma de durere, inhiband-o.


4. Orgasmele sunt ca vinul

O data cu trecerea timpului, ele devin din ce in ce mai placute si savuroase. Ok, sunt minunate si la 30 de ani, si la 40, dar placerea creste si mai mult dupa varsta de 40 de ani, cel putin asa afirma specialistii sexologi. Procentajul femeilor care afirma prezenta orgasmului creste cu cate 10 procente de la 18 spre 50 de ani.


5. Orgasmul tine de mostenirea genetica
Daca ti-e greu sa ajungi la orgasm, nu da vina pe vibratorul tau sau pe vreun partener. Se pare ca parintii tai au mare legatura cu treaba asta. Bineinteles, intra in calcul multi alti factori psihologici, sociali sau emotionali. Dar expertii sustin ca 45% dintre femei depind de factorii genetici in obtinerea orgasmului.