Lumea a fost dintotdeauna interesata sa afle cat mai multe despre sex. Poate aceasta este si explicatia nenumaratelor statistici despre sex. Iar cifrele rezultate in urma unor astfel de statistici, teste si chestionare sunt de-a dreptul surprinzatoare, dar si folositoare pentru ca-i ajuta pe specialisti sa stabileasca tendinte si sa faca previziuni in ceea ce priveste sanatatea populatiei. Iata, deci, cateva cifre statistice surprinzatoare despre sex:
 

Despre sex # 1: Jumatate din populatia activa sexual a fost purtatoare a virusului papiloma

HPV, human papillomavirus, este cauza aparitiei verucilor (negi) inclusiv in zona genitala. Jumatate din populatia activa sexual, atat barbati cat si femei, au fost infestati, la un moment dat, cu HPV. In functie de organismul persoanei infestate, HPV poate fi inofensiv, sistemul imunitar anihilandu-l, fie poate declansa cancer de col uterin sau alte forme de cancer. (Centrul de prevenire si control al bolilor, SUA)


Despre sex # 2: Peste 60% dintre femei au lucrat in timp ce erau insarcinate

Doua treimi dintre femeile care au avut un copil in perioada 2001 – 2003 au muncit in timp ce erau insarcinate, iar 80% dintre ele au fost la birou chiar si cu o luna sau mai putin inainte de nastere. Comparati asta cu anii 1961 – 1965 cand 44% dintre femei au fost munca in timpul sarcinii (35% dintre ele au continuat sa munceasca pana in ultima luna sau chiar mai putin). (U.S. Census)

 

Despre sex # 3: Numarul partenerilor

Potrivit unui sondaj de opinie realizat printre adulti cu varste cuprinse intre 20 si 59 de ani, o femeie are o medie de 4 iubiti de-a lungul vietii sale. Barbatii, in schimb, au facut sex cu 7 femei. (Centrul National de Statistica in domeniul Sanatatii, SUA)

Despre sex # 4: 75% dintre barbati au avut intotdeauna orgasm

In timp ce 75% dintre barbati au spus ca au avut mereu orgasm in timpul partidelor sexuale, numai 29% dintre femei au marturisit acelasi lucru. (Studiul National pentru Sanatate si Viata sociala, SUA)


Despre sex # 5: Casatoriti insa fiecare cu patul sau
Aproximativ 1 din 10 cupluri casatorite, cu alte cuvinte, 12 %, au spus ca dorm singuri. (National Sleep Foundation, SUA)


Despre sex # 6: Cand ti-ai pierdut virginitatea…
Media de varsta la care barbatii isi pierd virginitatea este de 16,9 ani; femeile isi incep viata sexuala in medie la 17,4 ani. Un nou studiu a aratat ca factorii genetici, precum impulsivitatea, pot face o persoana sa inceapa viata sexuala la varste foarte fragede. (Institutul Kinsey; Universitatea de stat din California, SUA)


Despre sex # 7: Ai nevoie de ajutor?
Aproximativ 5% dintre barbatii pana in 40 de ani si 15-25% dintre barbatii de 65 de ani experimenteaza disfunctii erectile. (Institutul National de Diabet si boli digestive si de rinichi, SUA)



Despre sex # 8: Conteaza marimea?
Domnilor, relaxati-va! Nu conteaza ceea ce vedeti in filmele pentru adulti, in SUA marimea organului genital masculin in erectie variaza intre 12,7 si 17,78 cm, cu o circumferinta intre si 10 si 15,4 cm. (Institutul Kinsey)


Despre sex # 9: Sex cu cel mai bun prieten
Doua treimi dintre studenti au recunoscut ca s-au culcat cu cel mai bun prieten de sex opus. Mai mult de jumatate dintre ei spun ca au fost angajati in toate felurile de sex. (Universitatile de de stat din Wayne si Michigan)