Intalnirile pe net sunt asemanatoare shoping-ului pe net: desi crezi ca stii la ce sa te astepti cand il/o intalnesti pentru prima oara, surprizele nu sunt deloc putine. Si nu intotdeauna sunt placate, dimpotriva. Asa ca mai bine iti faci temele de acasa si vei fi mult mai bine pregatit/a pentru ceea ce urmeaza.
Iata care sunt lucrurile pe care este bine sa le cauti in profilul lui/ei astfel incat sa nu te intalnesti cu persoana nepotrivita:


1. Este interesat/a in mod excesiv de modul in care arati

Sigur, toti oamenii doresc sa gaseasca pe cineva de care sa fie atrasi, insa unele persoane exagereaza din acest punct de vedere. Fii atent/a la barbatii/femeile care isi cauta jumatatea care sa fie „sexy”, „tare”, „atragato(a)re”, „hot” sau alte adjective de genul acesta. Daca acestor persoane nu pare sa le pese prea mult de personalitatea si caracterul posibililor parteneri, atunci isi doresc un trofeu cu care sa se mandreasca, o/un femeie/barbat lipsit de substanta.


2. Nu spun ce au de oferit

Profilul unui/unei barbat/femei n-ar trebui sa contina doar ceea ce el/ea doreste de la un posibil/a partener/a, ar trebui sa spuna si ceea ce el/ea aduce intr-o relatie. Fara a fi arogant/a sau superficial/a ar trebui sa poata explica de ce este o partida buna. Spre exemplu, s-ar putea promova drept un tip/a dragut/a, loial/a si ca si-ar dori pe cineva pentru o relatie. Daca nu spune nimic despre el/ea atunci s-ar putea sa creara foarte multe si sa ofere prea putine.


3. Pare ca este o persoana care vrea sa detina controlul

Daca foloseste cuvinte de genul „trebuie sa ai/fii” sau „nu voi permite sa” in detaliile despre cum ar trebui sa fie partenerul/a ar fi bine sa-l scoti din lista ta de posibile intalniri. Acest/a barbat/femeie isi doreste pe cineva care sa faca doar ce vrea el/ea, cand vrea el/ea.


4. Are pasiuni plictisitoare

Nu e neaparat rau sa fii plictisitor, multe persoane „neinteresante” sunt chiar dragute, insa ar trebui sa te astepti ca persoana pe care o vei intalni sa nu fie tocmai ce-ti doresti. Cand printre pasiunile posibilului/ei partener/a se numara filmele si luarea cinei in oras, este clar ca nu are nici o pasiune originala sau interesanta. Daca insa printre pasiunile sale se regasesc, bucataria indiana, vinul sau istoria, vei sti daca aveti pasiuni comune. Iar intalnirea voastra ar putea fi extraordinara, cel putin veti avea despre ce sa vorbiti.


5. Ofera indicii sexuale in propriul profil
Unii barbati si unele femei intra pe site-urile de matrimoniale pentru a se distra sau din plictiseala. Nu este nimic rau in asta si nimeni n-ar trebui judecat pentru acest mod de petrecere a timpului. Insa daca scopul tau este sa-ti gasesti jumatatea, ai grija la barbatii/femeile in ale caroror profile vezi ca sunt in cautarea unei persoane „bun/a la pat” sau „lipsit/a de inhibitii”.

6. Profilul sau contine o multime de clisee
Cand un barbat/femeie spune ca are „inima tanara”, „corp ca la 25 de ani”, „vad mereu partea plina a paharului”, poti paria ca de fapt este exact invers.
Daca chiar este asa atunci nu va simti nevoia sa le proclame.


7. Ofera detalii despre relatiile trecute
Un barbat sau femeie care ofera detalii despre relatiile trecute poate fi vazut ca un fanfaron care vine la prima intalnire impreuna cu ex-ul. Aceasta este un semn ca nu a depasit total ceea ce s-a intamplat in trecut si, in acelasi timp, dezvaluie modul in care vede el/ea femeile/barbatii in general.
Si daca vorbeste de rau fostul/a partener/a atunci este clar ca nu are niciun respect pentru ce s-a intamplat in trecut si nici nu s-a maturizat inca.