Translate

marți, 22 ianuarie 2013

Motivele pentru care un barbat inseala:

De ce inseala barbatii?


De ce inseala barbatii?

Pentru ca vor, pentru ca pot, pentru ca nu se pot abtine... Barbatii inseala de cand lumea si, cu toate astea, infidelitatea este si in zilele noastre un subiect foarte controversat. Majoritatea reality show-urilor au succes din cauza barfelor pe aceasta tema iar tabloidele isi castiga faima din picanteriile ce releva ca si vedetele au slabiciuni.

Care femeie nu a ramas pe ganduri cand a aflat ca li se intampla si unor vedete ca Uma Thurman sau Jennifer Lopez sa fie inselate? Concluzia este ca poti sa fii si "cea mai sexy femeie din lume" iar partenerul sa ravneasca la... altceva. Este oare o predispozitie genetica a barbatilor spre infidelitate sau noi, urmasele Evei, nu suntem destul de atractive, de complexe pentru a ne pastra "teritoriul" intact?


"Genele sunt de vina"


Intr-o relatie care este deja subreda, inselatul poate fi o alternativa la drama provocata de o despartire sau de un divort (mai ales daca intra si copiii in ecuatie). Multi barbati uita de juraminte si promisiuni in momentul in care sunt cuprinsi de febra instinctului primar.
De cate ori nu ai auzit expresia "Daca barbatul inseala, e vina femeii", spusa de o persoana in varsta? Daca la asta ii mai adaugi si psihoanalistii evolutionisti care declara sus si tare ca barbatii sunt programati si "insamanteze" cat mai multe femei pentru asigurarea perpetuarii speciei, realizezi ca din stadiul de baietei, sexul opus este educat sa se eschiveze atunci cand inseala. Argumente ce sustin infidelitatea masculina sunt nenumarate: exemple din istorie, politica, arta, literatura si chiar din... Biblie.

Totusi, in incercarea de a evada din acest sablon social, sa vedem care ar fi motivele concrete pentru care barbatul "calca stramb" intr-o relatie.

Sexul a ajuns rutina


Este bine-cunoscut faptul ca filele de calendar acumulate de un cuplu sunt invers proportionale cu barometrul pasiunii. Poate ca tu nu mai esti la fel de preocupata de aspectul fizic cum erai inainte, sau poate lipsa lui de entuziasm l-a transformat intr-un barbat lenes si dezinteresat. Rutina intervine atunci cand obiceiurile partenerului tau devin iritante, chiar daca inainte le gaseai originale si amuzante, iar el va simti, fie chiar si la nivel subconstient, ca nu mai esti atras de el. Cu toate astea, este relativ surprinzator pentru sexul frumos sa afle ca 75% din barbati inseala din lipsa picanteriilor sexuale (precum felatia sau altele), ca au o partenera conservatoare sau plictisita, fie ca aceste variatii sexuale ii vor strica prototipul angelic al iubitei/sotiei.

Sa fii dorita este un afrodisiac foarte puternic, sa doresti este cel mai puternic, dar sa doresti si sa fii dorita este totul. Din acest punct de vedere, barbatii sunt identici cu noi.

60% dintre cititoarele infogive blog nu si-au inselat deloc partenerul.

A fost inselat


Fie ca esti tu cea care l-a inselat sau a fost tradat in relatiile precedente, unii barbati nu isi mai revin niciodata dupa o astfel de experienta. Isi pierd total increderea in femei, iar infidelitatea devine pentru ei un mod de a-si exprima furia tradarii si de a-si "egaliza scorul" cu populatia feminina. Daca esti cu un asemenea excemplar, depisteaza-l si renunta la el inainte de a deveni inca o victima a razbunarii lui.

Il incita provocarea


In fiecare barbat se asunde un baietel care vrea sa se joace, sa cucereasca si sa experimenteze. De aceea, cateodata recurg la o aventura sau chiar la o amanta. Acest gen de barbati considera femeile dret "trofee", pe care le colectioneaza, despre care vorbesc si cu care defileaza. Scuza lor este ca nu pot renunta la provocarea pe care o constituie cucerirea unei femei. Sa aflam acest lucru este foarte flatant pentru sexul frumos, insa teribil de dureros pentru cele care sunt in postura femeii inselate.

61% dintre cititoarele infogive blog si-ar parasi iubitul fara explicatii daca ar afla ca le inseala.

Poate scapa basma curata


Nimeni nu poate fi afectat de lucruri pe care nu le stie - absolut adevarat, atata timp cat nu exista spioni sau camere video. Pentru unii reprezentati ai sexului tare, faptul ca pot avea relatii extraconjugale fara sa se afle (in delegatii sau cu o persoana care tine la intimitate) este un motiv destul de bun pentru a insela. Insa ce nu stiu barbatii este ca indiferent de cat de elaborat este planul lor de "atac", partenerele lor dispun de acea "intuitie feminina" care le va indemna sa depisteze si cele mai mici semnale ale tradarii.

Ii stimuleaza ego-ul


Nimic nu intareste mai mult respectul de sine decat sentimentul de a fi dorita. Barbatii simt exact acelasi lucru, iar in relatii de lunga durata, ei incep sa se indoiasca de virilitatea lor, lucru care ii face vulnerabili la avansurile alotor femei. Insa in data ce se pierde "prospetimea" relatiei extraconjugale, barbatul se intoarce (de obicei spasit si plin de intenii bune) la partenera initiala.

Nu pot spune "nu"


Este incontestabil faptul ca majoritatea barbatilor nu pot spune "nu" cand sunt provocati la o partida de sex. Desi nu sunt bombardati tot timpul cu oferte, cateodata se poate ivi o propunere "irezistibila", cu care ei au impresia ca nu se vor mai intalni. Poate fi vorba despre o "fosta" deprimata, sau o fata "fierbinte" de pe ringul de dans. In acele momente, singurul lucru care le trece prin cap este "carpe diem"...

Au o iubita cicalitoare


Fiecare barbat a avut de-a face cu cel putin o reprezentanta a sexului frumos care-i facea viata un iad. Cicalirea neobosita si certurile din "nimicuri" sunt cea mai buna reteta pentru a face un barbat sa aiba dureri de cap. Inselatul in acest caz este o portita de scapare din purgatoriul domestic, iar pentru ei functioneaza mai eficient decat o aspirina.

Femeile le permit


Adevarul este ca femeile iarta mai usor infidelitatea decat o fac barbatii. Poate ca sunt determinate de teama de a ramane singure sau sunt pur si simplu mai milostive. Unele partenere se simt chiar vinovate pentru infidelitatile iubitului si isi imbunatatesc atitudinea pentru a salva relatia. Prea multe femei iarta tradarea, iar acest lucru nu poate decat sa-i incurajeze.

Nu il mai exciti


Pe parcursul relatiilor de lunga durata, fie ca recunoastem sau nu, oamenii se schimba mai ales fizic. Cand partenera se ingrasa cateva kilograme si devine nepasatoare fata de aspectul ei fizic, barbatul reactioneaza ca atare si nu se mai simte sedus de ea (de aceea majoritatea amantelor sunt mai tinere si mai atragatoare). Insa daca iubita nu si-a pierdut alura, iar partenerul ei tot nu se simte incitat sa faca dragoste cu ea, inseamna ca pur si simplu s-a plictisit sau simte nevoia de varietate. Azi inghetata de capsuni, maine de vanilie...

32% dintre cititoarele infogive blog ar banui ca partenerul lor le inseala daca acesta ar avea o schimbare brusca de comportament.

Nu te mai iubeste


Oricat de dureros ar fi, trebuie sa recunoastem ca se intampla ca partenerul sa nu ne mai iubeasca. Acesta este cel mai intemeiat motiv pentru care inseala barbatii. Nu le mai pasa foarte mult de sentimentele iubitei, insa se simt oarecum atasati si de ce nu, dependeti (le spala hainele, retetele lor sunt reusite) de relatie. Din lasitate, ei isi construiesc o viata dubla din peisajul careia partenera pe care nu o mai iubesc va disparea mai devreme sau mai tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu