Translate

marți, 22 ianuarie 2013

Motive pentru care nu trebuie sa te grabesti sa-ti pierzi virginitatea:


Pierderea virginitatii – sa astepti sau nu?


Pierderea virginitatii este o schimbare importanta in viata ta si o decizie pe care trebuie sa o iei tu, fara sa fii grabit(a) de catre nimeni. Caci daca te grabesti din diferite motive, s-ar putea ca in loc de o amintire placuta si unica, sa ai parte de una jenanta si ciudata.
Pierderea virginitatii este (sau ar trebui sa fie) un moment special si unic – la urma urmei, se intampla o singura data in viata, nu-ti pierzi virginitatea de cinci ori! Iar de atunci incolo, toate visele si fanteziile tale s-au terminat, caci afli sigur ce e cu sexul si cum te simti in timpul unei partide. Nu degeaba romanticii spun ca atunci cand isi pierd virginitatea, tinerii isi pierd odata cu ea si ultimul gram de inocenta!
Insa pierderea virginitatii poate fi si o decizie gresita, luata prea devreme, cand nu esti total pregatit(a) sau din motive absolut gresite. Daca incepi sa te simti ciudat(a), ti se pare ca esti singura/singurul de varsta ta care nu a facut sex, aceasta nu trebuie sa constituie o problema – poate pentru altii s-a intamplat mai devreme, insa fiecare trebuie sa astepte momentul perfect. Chiar daca colegii, prietenii, toti se lauda, povestesc care mai de care cum si ce au facut, nu trebuie sa te lasi influentat(a). Este normal sa simti nevoia sa intri in randul „adultilor”, sa o faci o data pentru totdeauna sau chiar sa inventezi, doar pentru a povesti si tu ceva! Este normal sa devii si din ce in ce mai curios(a) si doritor/doritoare, in special pentru ca astazi, prin mass-media, Internet, pe afise, panouri publice – din toate partile te inconjoara sexul! Insa daca nu te simti pregatit(a) sau nu ai intalnit persoana potrivita, opreste-te! Gandeste-te ca la urma urmei, probabil ca multi dintre colegii si prietenii tai braveaza si probabil mai mult inventeaza toate povestioarele lor picante!
La fel, pierderea virginitatii ar trebui sa fie un moment frumos impartasit cu cineva special, o persoana care iti este draga si de care te-ai indragostit. Nu iti spune doar: „este dragut(a), ar trebui s-o fac”! Asteapta pana ce vei simti sentimente reale de dragoste, pana ce te indragostesti si treci prin toate acele emotii atat de confuze si placute: teama, anxietatea, dorinta, starea de visare, fluturasii in stomac, pasiunea. Doar daca vei fi indragostit(a), vei trai cu adevarat o noapte speciala pe care nu o vei uita niciodata! In caz contrar, vei ajunge la o varsta inaintata gandind: „ce copil prost am fost, sper ca ai mei copii nu vor fi la fel”!
Pierderea virginitatii nu trebuie sa fie o partida spontana si rapida pe furis! Desi se poate ca si aceste partide de sex sa fie foarte excitante, nu acesta este momentul – vei avea din plin timp si ocazii pentru partide de sex spontane in locuri ciudate dupa aceea! Acum ai nevoie de un cadru intim, sigur, confortabil, atractiv, caci ai si asa destule emotii pentru a nu mai trebui sa te temi ca poate te prinde cineva. Daca trebuie sa te feresti de parintii tai si deci acasa la tine este exclus, incearca la celalalt acasa! Daca nici asta nu se poate, nu va ganditi sa incercati in vreo masina sau baie: este inconfortabil si puteti avea parte de o experienta penibila, in loc de una frumoasa. Aveti rabdare si cautati un loc sigur si placut: fie o pensiune, un loc ce inchiriaza camere, fie acasa la vreun prieten singur. Si foarte important, nu lua aceasta decizie la vreo petrecere la care aburii alcoolului te fac sa crezi ca vrei asta. Este momentul sa inveti ceva extrem de important in viata: deciziile care ti se par bune dupa ce consumi alcool se dovedesc mereu a fi exact cele mai proaste decizii posibile – in special daca au legatura cu sexul! Sa nu mai vorbim ca pentru baieti, alcoolul ii poate opri din a performa!
Este important sa imparti cu cineva la care tii pierderea virginitatii, cineva care te iubeste si care te respecta. Daca esti baiat, s-ar putea ca la prima ta partida de sex sa nu performezi chiar bine, asa incat trebuie sa fii cu o fata cu care te simti in largul tau si in care sa ai incredere. Iar daca esti fata, este cu atat mai important sa fii cu un baiat care te iubeste si te respecta, caci cel mai sigur te va durea, iar daca esti cu cineva care se gandeste doar la placerea lui, te va durea de doua ori mai mult! Baiatul trebuie sa aiba rabdare, grija si sa fie delicat cand este vorba despre primele partide. Doar nu vrei sa ramai cu o reprezentare negativa a sexului… Pe multe fete le doare destul de mult – in special daca partenerul nu are grija, se grabeste, este prea activ, sau are un penis mare – iar aceasta durere si neplacere poate dura chiar cateva luni, pe parcursul a mai multor partide de sex! Asadar, este vital ca prima, dar si urmatoarele partide de sex sa fie cu cineva care stie sa se poarte cu tine, sa fie delicat si sa nu fie egoist!



In final, pierderea virginitatii este o decizie care trebuie luata responsabil – da, esti tanar(a), da, nu ai o grija in lume, da, hormonii te coplesesc si curiozitatea te ucide. Insa daca nu astepti momentul potrivit, poti avea parte de o noapte oribila pe care sa vrei sa o uiti cat mai rapid cu putinta! Rezumand ce este important cand te gandesti sa „o faci” prima data:
● Nu te grabi doar pentru ca s-ar parea ca toti colegii sau prietenii tai au facut-o! Aminteste-ti ca multi se dau doar mari!
● Chiar daca hormonii te dau gata si se pare ca nu te poti gandi la nimic altceva in afara de sex, trebuie sa stii ca o partida de sex cu o persoana de care esti indragostit(a) nici nu se compara cu o partida cu cineva oarecare!
● Nu face asta doar daca te atrage vag o persoana – asteapta sa simti emotii reale, sa simti acei „fluturasi in stomac”, sa traiesti cu adevarat o noapte unica.
● Ai grija ca cel/cea cu care iti traiesti prima experienta sexuala sa fie o persoana de incredere, care tine la tine si care sa aiba grija cum se poarta cu tine. Pe langa faptul ca s-ar putea sa existe probleme practice cu actul in sine, daca faci sex cu cineva caruia nu ii pasa de tine, vei experimenta prima mare dezamagire: cand pleaca imediat dupa, cand nu te mai suna, cand te evita!
● Multi isi aleg primul partener in functie de experienta acestuia/acesteia: daca ea sau el au mai facut sex inainte, s-ar putea crede ca va fi mai usor si mai bine! Insa nu acesta este lucrul important, ci sa iti placa persoana, sa te simti indragostit(a) si sa ai incredere in ea/el.
● Pierderea virginitatii trebuie sa aiba loc intr-un cadru confortabil si sigur, in care sa nu te temi ca cineva va da buzna peste voi sau in care sa nu trebuiasca sa te grabesti! Daca alegi alte locuri, precum masina, baie, parc, vei fi prea emotionat(a) si temator/tematoare pentru a savura experienta si va fi si o pozitie inconfortabila – si sigur nu ai nevoie de asa ceva!
● Iti vei aminti – fie ca vrei, fie ca nu vrei – toata viata de acest moment din viata ta, caci este o schimbare mai importanta decat ti s-ar parea. Asadar, ce alegi intre a o face odata cu ceilalti, a urma spiritul turmei – si a te alege cu o partida nesatisfacatoare si jenanta si a astepta pana vine persoana si momentul perfect? Nu te teme, pentru fiecare vine un moment perfect, ideea este sa il astepti si sa il accepti!

Asteptam Pareri Pro - Contra!!!
Va Multumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu