Inaltimea poate fi la un moment dat un obstacol atunci cand faci sex, mai ales daca diferenta dintre cei doi parteneri este substantiala. Iata cateva pozitii sexuale recomandate de specialisti sexologi pentru site-ul ivillage.com, in diferite situatii, cand barbatul este cu mult mai inalt sau dimpotriva mult mai scund decat partenera sa.

1. Pozitii sexuale pentru barbatii foarte inalti si partenere micute

Cand diferenta dintre parteneri este foarte mare, una dintre cele mai indicate pozitii este “la perete”. Aflati fata in fata, ea se ridica si isi incolaceste picioarele peste soldurile barbatului, iar mainile in jurul gatului, sprijinindu-se de perete cu spatele, in timp ce barbatul o sustine cu mainile.
Avantaje: Da senzatia de putere barbatului intrucat este o pozitie extrem de solicitanta. In aceasta pozitie, barbatul mentine erectia pentru mai mult timp intrucat sangele este folosit si de alte parti ale corpului. Orgasmul este puternic pentru ambii parteneri, avand in vedere faptul ca este o pozitie excitanta.
 

2. Pozitii sexuale pentru barbatii inalti cu partenere de inaltime medie

Atunci cand diferenta dintre cei doi parteneri este mare, dar nu foarte mare, o pozitie recomandata este femeia deasupra, dar cu spatele la barbat.
Avantaje: Sexul fara contact vizual poate fi extrem de excitant pentru ambii parteneri, lasand locul fanteziilor. Femeia are libertate de miscare, fiind la “conducere”. Barbatul are parte de o priveliste incantatoare.


3. Pozitii sexuale pentru barbatii si femeile de aceeasi inaltime

“Doggy Style” este o pozitie recomandata celor care au aceeasi inaltime. Pozitia poate varia plecand de la pozitia initiala, in genunchi, la culcati sau in picioare. Avand aceesi inaltime, bazinele vor fi la acelasi nivel, deci nu ar trebui sa va incomodeze deloc.
Avantaje: este o pozitie excitanta, animalica. Barbatul este “la putere”, iar femeia poate juca rolul “victimei”. De asemenea, pentru barbat privelistea este extrem de incitanta, iar mainile lui, fiind libere, se pot juca pe oriunde pe corpul femeii, in special in zona clitoridiana.



4. Pozitii sexuale pentru barbati scunzi si partenere inalte

Femeia deasupra este pozitia ideala in cazul in care diferenta de inaltime este mare intre parteneri, insa barbatul este mult mai scund decat femeia. Puteti incerca orice versiuni ale aceste pozitii, in pat sau pe scaun, barbatul intins sau in sezut.
 Avantaje: pozitia stimuleaza punctul G, iar pentru asta femeia ar trebui sa se aplece putin spre spate, prilej cu care barbatul are acces la zona clitoridiana pentru o stimulare suplimentara. In plus, mainile barbatului sunt libere, astfel incat se poate plimba cu ele in voie pe corpul femeii.